Bakker bertram vs voedselverspilling

Wij gaan de strijd aan met voedselverspilling!

Het gebeurt iedereen wel een keertje: we gooien eten weg. Of het nu is omdat we het overhouden en niet meer van plan zijn om het later te eten, of omdat het over datum is… Dagelijks wordt er in heel Nederland veel voedsel verspild. Volgens onderzoek staat zuivel hierbij op de eerste plek, van meest verspilde voeding. En zuivel wordt gevolgd door brood, jaarlijks wordt er wel 380 miljoen kilo brood verspild! Ik hoef je waarschijnlijk niet te overtuigen dat dit problematisch is. Daarom onderneemt Bakker Bertram actie tegen voedselverspilling! Benieuwd wat wij doen om voedselverspilling tegen te gaan? Lees dan snel verder:

Brood over?

Het komt natuurlijk wel eens voor dat wij aan het einde van de dag brood over hebben. Maar dit vinden wij zonde om weg te gooien en daarom gebruiken wij dit sinds kort voor onze croutons en crostini! Ja je leest het goed, sinds kort verkopen wij croutons en crostini om broodverspilling tegen te gaan. Benieuwd hoe wij dit maken van brood? Houd onze Instagram pagina dan in de gaten voor het recept!

Samenwerking BuurtBuik

Heb jij wel eens gehoord van BuurtBuik? BuurtBuik haalt overvloedig eten op bij winkeliers, supermarkten en horeca, om een gratis maaltijd te bereiden voor buurtbewoners. Buurtgenoten en vrijwilligers halen het eten op en koken daarmee samen een heerlijke avondmaal! Samen met BuurtBuik gaan wij de strijd aan met voedselverspilling. Iedere zaterdag komt BuurtBuik onze restjes ophalen en wordt er een maaltijd gemaakt voor mensen met een laag inkomen. Buurtbewoners worden bijeen gebracht en zo kunnen we een betere buurt creëren. Naast dat we voedselverspilling tegengaan, helpen we elkaar ook een handje!

Biertje?

Je hebt vast wel eens gehoord, dat mensen zeiden dat één biertje gelijk staat aan twee bruine boterhammen. Nou, deze uitspraak klopt als een bus! Sinds kort verkopen wij ons eigen bier, genaamd: Bammetjes bier! En dit bier wordt dus gemaakt van overgebleven brood. Met twee boterhammen kunnen wij al één biertje maken. Zo komt het overgebleven brood toch nog goed van pas! Ons Bammetjes bier smaakt als een Weizen.

Beter klimaat

Wij vinden het niet alleen belangrijk om voedselverspilling tegen te gaan, daarnaast vinden wij het klimaat ook erg belangrijk. Zo bevoorraden wij onze winkels onderling met een elektrische bakfiets van Bakkie. Daarnaast kun je bij ons ook een katoenen broodzak van Save the whales aanschaffen, in plaats van een plastic zakje te gebruiken. Save the whales is een organisatie, die de oceaan en zijn inwoners wilt beschermen. De oceaan is gevuld met plastic en om dit te voorkomen hebben wij gekozen voor een duurzame oplossing! Wij verkopen ook water van lifestyle merk Marie Stella Maris. Van elk flesje dat wordt verkocht, gaat er € 0,25 naar wereldwijde projecten voor schoon drinkwater!

Heb jij na het lezen van onze blog zelf nog een leuk idee voor ons om voedselverspilling tegen te gaan? Of om bij te kunnen dragen aan een beter klimaat? Laat het ons dan weten! Stuur ons een mailtje, of kom gewoon gezellig langs in één van onze winkels.

 

 

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.