granola

Huisgemaakte granola bij Bakker Bertram!

Granola is de perfecte snack om even snel op te eten en daarnaast ook het perfecte ontbijt in combinatie met fruit en yoghurt. Granola bestaat uit onder andere havermout, nootjes en honing. Deze mix wordt gebakken en zo ontstaat een losse consistentie vergelijkbaar met cornflakes.

Interessante feitjes

Ben jij ook zo gek op granola? Wij hebben een aantal leuke feitjes over granola voor jou op een rijtje gezet:

1. Het begin van Granola: Granola was uitgevonden in Dansville, New York, door James Caleb Jackson in 1863.

2. Granola reep: Vergelijkbaar met muesli, wordt granola vaak verkocht in de vorm van een snack reep (granola reep/ mueslireep).

3. Spijsvertering: Granola draagt bij aan een verbeterde spijsvertering. Het bevat zowel oplosbare als onoplosbare vezels, wat helpt bij het reguleren van de spijsvertering.

4. Gewichtsverlies: Granola is een lichte, maar wel vullende maaltijd die een gezonde boost geeft aan het lichaam. Maar het is natuurlijk ook belangrijk dat je de rest van jouw dieet aanpast, indien je als doel hebt om af te vallen!

5. Verminderen cholestrol: Uit verschillende onderzoeken blijkt dat de oplosbare vezel in granola bijdraagt aan het verminderen van schadelijke cholestrol.

6. Meer energie: Een andere reden dat veel hikers granola meenemen op hun trip is omdat een geconcentreerde vorm van energie is, het geeft je een extra boost wanneer je het nodig hebt volgens verschillende studies.

Daarnaast kent granola nog veel meer voordelen! Maar naast deze voordelen is het ook nog gewoon eens super lekker. Zeker als het vers is!

Hoe eet ik granola?

Maar naast een snack en ontbijt kun je granola ook eten in veel andere situaties. Wij hebben er een aantal op een rijtje gezet:

  1. Mix het met yoghurt en voeg er wat fruit aan toe!
  2. Voeg het toe aan muffins.
  3. Bak het mee in een brood.
  4. Maak je eigen granolareep. Het enige wat je nodig hebt is granola, honing, pindakaas en chocolade.
  5. Gooi het door de salade.
  6. Voeg het toe aan je havermout voor een knapperige verassing.
  7. Voeg het toe aan een smoothie.
  8. Eet het met verwarmde melk.
  9. Gebruik het als vulling, in plaats van broodkruimels.
  10. Rol je kip erin en bak het voor knapperige kip.
  11. Eet het gewoon los, met wat nootjes en gedroogd fruit.

Probeer ook eens de granola pot bij Bakker Bertram met homemade granola, magere yoghurt, pistache en honing!

 

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *