Chocolade

Chocolade, slecht voor je? Nee toch!

Als je gezond wilt eten, is chocolade echt een taboe. Er wordt namelijk vaak gezegd dat chocolade slecht voor je is, een echte dikmaker. Maar is chocolade nou echt zo slecht? Of zitten er ook goede kanten aan chocolade. In deze blog wil ik graag bewijzen dat chocolade ook voordelen biedt voor de gezondheid! Want zeg nou zelf, een beetje chocolade op zijn tijd kan toch niemand weerstaan?! Ik in ieder geval niet!

Gezond hart

Uit een Engelse studie is gebleken dat mensen die dagelijks tot 100g chocolade eten, 10% minder kans hebben op een hartaanval of hartinfarct of andere hardproblemen. Dit kan uitgelegd worden door flavonoïdes, een antioxidant die wordt gevonden in chocolade, thee en rode wijn. Deze antioxidant helpt bij het stimuleren van de bloedsomloop.

Boost van hersenfunctie

Chocolade is een van de rijkste natuurlijke bronnen van magnesium. Dit is een essentiële mineraal die bijdraagt aan de hersenfunctie. Het eten van een kleine hoeveelheid, kan de concentratie en alertheid verhogen.

Vroegtijdige veroudering

Chocolade zit vol aan antioxidanten, die volgens onderzoek de stijd aangaan met vroegtijdige huidveroudering.

Vermindert stress

Chocolade zorgt ervoor dat je magnesium binnenkrijgt, wat ervoor zorgt dat je je minder gestresst voelt. Daarnaast stimuleert het de aanmaak van serotonine, dat ook wel het ‘gelukshormoon’ wordt genoemd.

Verlaagt de bloeddruk

En studie van een gemeenschap die aan de kust van Panama leven, liet zien dat de mensen een extreem lage bloedruk hadden. Hun geheim was het dagelijks drinken van pure chocolade! Cacoa wordt gezien als het ingrediënt wat de bloeddruk verlaagt.

Overige

Natuurlijk zijn dit niet de enige voordelen van chocolade. Een aantal overige voordelen van het eten van (pure) chocolade, zetten we voor jou kort op een rijtje:

  • Gaat de strijd aan met verkoudheid.
  • Verbetert het metabolisme.
  • Stimuleert spieropbouw.
  • Verbetert de spijsvertering.

Bakker Bertram – Amsterdam

Nou volgens mij hebben we wel laten zien, dat chocolade zo slecht nog niet is. En het is bovenal natuurlijk heel lekker! Dus af en toe wat chocolade eten kan helemaal geen kwaad, maar teveel is natuurlijk nooit goed. Dus je hoeft je echt niet schuldig te voelen wanneer je dat chocoladebroodje, die brownie of chocolade muffin bestelt!

We moeten wel toegeven dat de meeste van deze voordelen alleen gelden voor pure chocolade (van minimaal 70%). En dat melkchocolade niet altijd dezelfde voordelen biedt. Dus wil je voor echt gezond gaan, dan moet je kiezen voor pure chocolade (met een cacoa percentage van ongeveer 70%).

 

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.