Allison brood

Alles wat je moet weten over Allinson brood!

Heb jij er wel eens van gehoord… Allison brood? Het brood is vernoemd naar Dr. Allinson, die het brood heeft ontwikkeld aan het einde van de 19e eeuw. Maar waarom is het brood zo speciaal dan? In deze blog zullen we al jouw vragen beantwoorden! We hebben het onder andere over Thomas Allinson, Allinson brood en waar je het brood kunt halen natuurlijk. Heb jij na deze blog nog steeds vragen? Neem dan contact met ons op.

Thomas Allinson

Thomas Allinson studeerde geneeskunde in Edingburgh. Aan het einde van de 19e eeuw ontwikkelde hij een theorie, genaamd: Hygienic Medicine. In plaats van traditionele medicijnen promootte hij een gezonde levensstijl. Dit betekende gezond eten, lichaamsbeweging, frisse lucht en hygiëne. Hij legde vooral de nadruk op de voordelen van volkorenbrood. Hij kocht hij zijn eerste meelmolen in 1892, met als doel bakkers te voorzien van gezonde ingrediënten van goede kwaliteit. Hij was pionier op het gebied van het aanmoedigen van mensen, om gezond te eten en te genieten van de eenvoudige dingen in het leven. Kort nadat hij deze molen had gekocht, volgde er een bakkerij. De vraag naar zijn producten was groot, zelfs na zijn dood.

Allinson brood

Allison brood is een volkorenbrood met de volgende ingrediënten: volkorenmeel, water, zout en gist. Maar wat maakt allinson brood dan zo speciaal? Dit komt door de hoeveelheid water wat aan het brood wordt toegevoegd. Bij een allinsonbrood wordt meer water toegevoegd, waardoor het compacter is, steviger is en malser is dan normaal volkorenbrood. En dit maakt het brood ook nog eens gezonder! Het brood heeft een hoog gehalte voedingsvezels en bevat bijna geen vet. Voor het brood is ook minder gist gebruikt dan bij een normaal volkorenbrood. Dit maakt het brood zelfs geschikt voor mensen die aan het afvallen zijn! In een normaal brood gaat 50 tot 60% water in het brood, in een allinsonbrood is dat wel tot 90% water!

Bakker Bertram

Het eeuwenoude recept wordt nog steeds gebruikt in onze bakkers winkels. Bij Bakker Bertram verkopen wij Allinson brood. Is het op? Niet getreurd, want wij bakken het terwijl jij staat te wachten! En het voordeel van Allinson brood is dat het ook nog eens super gezond is! Nog niet overtuigd? Kom het dan eens proeven bij één van onze locaties in Amsterdam: Cornelisschuytstraat of Eerste Constatijn Huygensstraat. Naast allinsonbrood hebben wij natuurlijk ook gewoon volkorenbrood, desembrood, witbrood, en ga zo maar door! Genoeg keuze dus. Heerlijk voor tijdens het ontbijt, de lunch of het diner!

 

Posted in Nieuws and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published.