BLOG
Zowel ons assortiment als onze winkel zijn constant in ontwikkeling. Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste weetjes. Hier vindt u het laatste nieuws en onze blogs! Met onze blogs willen we graag onze kennis over het bakkersvak met u delen. U vindt hier blogs die over de winkel gaan, maar ook blogs met bijvoorbeeld leuke weetjes over brood.
ย
Gespot! Bakker Bertram op Qredits
Gespot! ๐คฉ Bakker Bertram op #Qredits… Lees het verhaal van Bakker Bertram, dat al 5 generaties lang in de familie is! ย โ๐๐ฌ ๐ท๐ฐ๐ฏ๐ฅ ๐ฉ๐ฆ๐ต ๐ป๐ฐ ๐ญ๐ฆ๐ถ๐ฌ ๐ฐ๐ฎ ๐ป๐ฆ๐ญ๐ง ๐ธ๐ช๐ฏ๐ฌ๐ฆ๐ญ๐ด ๐ต๐ฆ ๐ณ๐ถ๐ฏ๐ฏ๐ฆ๐ฏ ๐ฅ๐ข๐ต ๐ช๐ฌ ๐ฅ๐ข๐ค๐ฉ๐ต: ๐ช๐ฌ ๐ธ๐ช๐ญ ๐ฆ๐ฆ๐ฏ ๐ธ๐ช๐ฏ๐ฌ๐ฆ๐ญ ๐ฃ๐ฆ๐จ๐ช๐ฏ๐ฏ๐ฆ๐ฏ ๐ฅ๐ช๐ฆ ๐ฉ๐ฆ๐ญ๐ฆ๐ฎ๐ข๐ข๐ญ ๐ท๐ข๐ฏ ๐ฎ๐ฆ๐ป๐ฆ๐ญ๐ง ๐ช๐ด. ๐๐ฌ ๐ฌ๐ฐ๐ฐ๐ด ๐ท๐ฐ๐ฐ๐ณ ๐ฉ๐ฆ๐ต ๐ค๐ฐ๐ฏ๐ค๐ฆ๐ฑ๐ต ๐ท๐ข๐ฏ ๐๐ข๐ฌ๐ฌ๐ฆ๐ณ ๐๐ฆ๐ณ๐ต๐ณ๐ข๐ฎ, ๐ธ๐ข๐ต ๐ต๐ฐ๐ฆ๐ฏ […]
Nieuw bij Bakker Bertram!
Het is alweer 2021! De tijd vliegt voorbij. En met het nieuwe jaar komen vaak ook een aantal veranderingen. Zo ook bij Bakker Bertram. In 2021 breiden we ons assortiment namelijk uit met de lekkerste broden en ook de lekkerste belegde broodjes. Ben jij benieuwd wat wij allemaal aan ons assortiment toegevoegd hebben? Lees dan […]
Gespot: Bakker Bertram in Het Parool!
Bakker Bertram is gespot in het Parool! Bekijk hier het artikel.
Bakker Bertram restafval vrij door Seenons!
Vervuiling is een groot probleem in de wereld. Dagelijks produceren bedrijven veel afval wat allemaal in de restafval terecht komen. Dit afval kan niet opnieuw worden gebruikt, waardoor we de wereld onnodig vervuilen. Wanneer we ons afval beter zouden scheiden, zouden we gebruik kunnen maken van het afval om andere producten te produceren. Met als […]
Gespot in een Time to Momo!
GESPOT! Ons eigen stukje in @timetomomo ๐๐บ๐๐๐ฒ๐ฟ๐ฑ๐ฎ๐บ. “๐๐ฆ ๐ง๐ข๐ฎ๐ช๐ญ๐ช๐ฆ ๐๐ฆ๐ณ๐ต๐ณ๐ข๐ฎ ๐ฃ๐ฆ๐จ๐ฐ๐ฏ ๐ฉ๐ถ๐ฏ ๐ฆ๐ฆ๐ณ๐ด๐ต๐ฆ ๐ฃ๐ข๐ฌ๐ฌ๐ฆ๐ณ๐ช๐ซ ๐ช๐ฏ 1890 ๐ช๐ฏ ๐ฅ๐ฆ ๐๐ฎ๐ด๐ต๐ฆ๐ณ๐ฅ๐ข๐ฎ๐ด๐ฆ ๐๐ฐ๐ณ๐ฅ๐ข๐ข๐ฏ. ๐๐ฆ๐จ๐ฆ๐ฏ๐ธ๐ฐ๐ฐ๐ณ๐ฅ๐ช๐จ ๐ป๐ช๐ต ๐๐ข๐ฌ๐ฌ๐ฆ๐ณ ๐๐ฆ๐ณ๐ต๐ณ๐ข๐ฎ ๐ฐ๐ฑ ๐ฅ๐ฆ ๐ฉ๐ฐ๐ฆ๐ฌ ๐ช๐ฏ ๐ฅ๐ฆ ๐ญ๐ฆ๐ท๐ฆ๐ฏ๐ฅ๐ช๐จ๐ฆ ๐๐ฐ๐ณ๐ฏ๐ฆ๐ญ๐ช๐ด ๐๐ค๐ฉ๐ถ๐บ๐ต๐ด๐ต๐ณ๐ข๐ข๐ต. ๐๐ข ๐ฎ๐ฆ๐ต ๐ฆ๐ฆ๐ฏ ๐ท๐ฆ๐ณ๐ด ๐ฃ๐ฆ๐ญ๐ฆ๐จ๐ฅ ๐ฃ๐ณ๐ฐ๐ฐ๐ฅ๐ซ๐ฆ ๐ฆ๐ฏ ๐ฆ๐ฆ๐ฏ ๐ฌ๐ฐ๐ฑ ๐ฌ๐ฐ๐ง๐ง๐ช๐ฆ ๐ฃ๐ถ๐ช๐ต๐ฆ๐ฏ ๐ป๐ช๐ต๐ต๐ฆ๐ฏ ๐ฐ๐ง ๐ด๐ค๐ฉ๐ถ๐ช๐ง ๐ฃ๐ช๐ฏ๐ฏ๐ฆ๐ฏ ๐ข๐ข๐ฏ ๐ฃ๐ช๐ซ ๐ฅ๐ฆ๐ป๐ฆ ๐จ๐ฆ๐ป๐ฆ๐ญ๐ญ๐ช๐จ๐ฆ ๐ฃ๐ถ๐ถ๐ณ๐ต๐ฃ๐ข๐ฌ๐ฌ๐ฆ๐ณ. ๐๐ญ๐ญ๐ฆ๐ด ๐ฌ๐ฐ๐ฎ๐ต ๐ถ๐ช๐ต […]
Misconcepties over broodโฆ
Brood is al honderden, misschien wel duizenden, jaren een belangrijk onderdeel van onze voeding. Maar tegenwoordig kiezen veel mensen toch liever voor een alternatief, omdat dit gezonder zou zijn. Denk aan granola, muesli of havermout. Want brood is toch ongezond? Brood is toch een dikmaker? Maar klopt dat wel allemaal? Er is namelijk veel te […]
Het belang van zout bij brood bakken!
Bij het bakken van onze broden gebruiken we zout. Maar wat betekent zout eigenlijk voor je brood en hoe veel zout moet je toevoegen voor het perfecte brood. Als je veel brood eet, is de kans groot dat je het merendeel van jouw zoutinname krijgt via jouw broodjes. Benieuwd naar de rol van zout in […]
De geschiedenis van de baguette!
Naast wijn, kaas en de baret, is de baguette รฉรฉn van de nationale symbolen van Frankrijk. Elke dag worden er in Frankrijk ruim 30 miljoen baguettes verkocht en gegeten. De welbekende baguette is tegenwoordig over de hele wereld verspreidโฆ Maar is deze baguette dezelfde als je in Frankrijk kunt eten. Hoe is de baguette eigenlijk […]
De voordelen van speltbrood!
Wat is jouw favoriete broodsoort? Eรฉn van onze favorieten is een speltbrood. Is dat ook jouw favoriet? Dan heb je geluk, een speltbrood heeft namelijk verschillende voordelen. Want houdt je veel van brood en eet je het veel, dan kun je het beste een gezond brood eten! In deze blog bespreken we de voordelen van […]
Typisch Nederlands: alles wat je moet weten over stroopwafels!
Wanneer je nadenkt over eten die typisch Nederlands is, zul je misschien eerst denken aan oer-Hollandse gerechten zoals stamppot en boerenkool. Maar waar denk je aan als we het hebben over typisch Nederlandse lekkernijen? Misschien drop, speculaasjes of misschien toch onze pepernoten. Maar vergeet ook niet onze stroopwafels! In deze blog staat de stroopwafel centraal. […]
Bloem vs. Meel: wat is het verschil?
We krijgen vaak de vraag wat het verschil nu is tussen bloem en meel. Want is het niet gewoon hetzelfde? Want ze kunnen beide gebruikt worden om een brood te bakken, toch? Wij beantwoorden graag je vragen over bloem en meel! Lees snel verder. Verschillende soorten meel en bloem Er bestaat niet maar รฉรฉn soort […]
7 Voordelen van zuurdesem brood
Er zijn veel verschillende broden. Soms is het moeilijk om te kiezen. Want ga je voor de gezondere optie, of heb je liever een witbrood. Onze favoriet is toch wel een zuurdesem brood! Het is moeilijk te geloven dat water, bloem en zout genoeg is om een zuurdesem brood te kunnen maken. En een zuurdesem […]
Is speltbrood echt zo gezond?
Er zijn zoveel verschillende soorten broden… Er zijn er teveel om op te noemen. Heb jij een favoriet? Welk brood is nou het lekkerste en misschien nog wel belangrijker, welke is het gezondst? Tegenwoordig willen veel mensen beter op hun voeding letten, wat past bij het toenemende aanbod van ‘gezonde’ broden. Zo ook speltbrood. Maar […]
Gezocht! Nieuwe verkoopmedewerker…
??? ???? ?? ???? ???? ??? ?????? ?????????????????ย ??! Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan, van 12 uur per week? Dan hebben wij misschien wel wat jij zoektย ?!?????? ???? ?? ??????? ??? ?? ???????: Taken en verantwoordelijkheden Dit is de ideale baan voor als je van lekker brood houdt! Werken bij een ambachtelijke bakker, […]
Wat is een Schwarzkorn brood?
Er zijn zoveel verschillende soorten broden, dat het lastig is om alle broden te onderscheiden! Waarom zou je bijvoorbeeld een Schwarzkorn kiezen, als je ook voor een simpel volkoren brood kunt gaan? Wat is het verschil tussen die broden? In deze blog zullen we je wat meer informatie geven over de Schwarzkorn! Heb je na […]
Wat is het verschil tussen verschilende broden? En welke is nu het gezondste?
Volkoren, meergranen, zuurdesem, tuinbrood, wit, rogge-, gluten vrij brood… Er zijn zoveel keuzes in brood, hoe moeten we nu weten welke het beste is? Brood is altijd al populair geweest in Nederlandse huishoudens. Het is een goede bron van koolhydraten, heeft een laag vetpercentage en volkoren varianten zijn ook nog een goede bron van proteรฏnes, […]
Lekker Nederlands: de Kerststol!
De Kerststol is een typisch Nederlands brood, vooral populair tijdens de Kerst. Deze traditionele maaltijd is vergelijkbaar meet een fruitcake of stollen die in andere landen worden gegeten. Vergelijkbaar met deze baksels wordt droog fruit in brandy (of rum) toegevoegd aan het deeg, waardoor het brood vochtig blijft. Soortgelijke broden worden door heel Europa ook […]
De leukste weetjes van brood op een rijtje!
Wie houdt er nou niet van brood? Iedereen toch wel?! Als ontbijt, lunch of misschien zelfs in de avond. Ook tijdens de feestdagen is brood vaak belangrijk, denk aan een Paasbrood of Kerstbrood. Brood wordt wereldwijd gegeten en is รฉรฉn van de populairste voedingsproducten. Maar wat weet je eigenlijk allemaal over brood. Hieronder hebben wij […]
Huisgemaakte granola bij Bakker Bertram!
Granola is de perfecte snack om even snel op te eten en daarnaast ook het perfecte ontbijt in combinatie met fruit en yoghurt. Granola bestaat uit onder andere havermout, nootjes en honing. Deze mix wordt gebakken en zo ontstaat een losse consistentie vergelijkbaar met cornflakes. Interessante feitjes Ben jij ook zo gek op granola? Wij […]
De geschiedenis van brood!
Brood, en al zijn velen vormen, is ‘s werelds meest geconsumeerde voedsel. Het is een belangrijke bron van koolhydraten en is daarnaast ook nog eens compact. Brood is daarom ook al duizenden jaren een belangrijk deel van ons dieet. Recente onderzoeken suggereren dat de mens al 30.000 jaar geleden brood bakten! In de prehistorie werd […]