BLOG

Zowel ons assortiment als onze winkel zijn constant in ontwikkeling. Wij houden u graag op de hoogte van het laatste nieuws en de laatste weetjes. Hier vindt u het laatste nieuws en onze blogs! Met onze blogs willen we graag onze kennis over het bakkersvak met u delen. U vindt hier blogs die over de winkel gaan, maar ook blogs met bijvoorbeeld leuke weetjes over brood.

ย 

Speltbrood

Is speltbrood echt zo gezond?

Er zijn zoveel verschillende soorten broden… Er zijn er teveel om op te noemen. Heb jij een favoriet? Welk brood is nou het lekkerste en misschien nog wel belangrijker, welke is het gezondst? Tegenwoordig willen veel mensen beter op hun voeding letten, wat past bij het toenemende aanbod van ‘gezonde’ broden. Zo ook speltbrood. Maar […]

Gezocht!

Gezocht! Nieuwe verkoopmedewerker…

๐—ช๐—ถ๐—ท ๐˜‡๐—ถ๐—ท๐—ป ๐—ผ๐—ฝ ๐˜‡๐—ผ๐—ฒ๐—ธ ๐—ป๐—ฎ๐—ฎ๐—ฟ ๐—ฒ๐—ฒ๐—ป ๐—ป๐—ถ๐—ฒ๐˜‚๐˜„๐—ฒ ๐˜ƒ๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ผ๐—ผ๐—ฝ๐—บ๐—ฒ๐—ฑ๐—ฒ๐˜„๐—ฒ๐—ฟ๐—ธ๐—ฒ๐—ฟย ๐Ÿž๐Ÿฅ–! Ben jij op zoek naar een leuke bijbaan, van 12 uur per week? Dan hebben wij misschien wel wat jij zoektย ๐Ÿ‘Œ!๐˜‰๐˜ฆ๐˜ฌ๐˜ช๐˜ซ๐˜ฌ ๐˜ฉ๐˜ช๐˜ฆ๐˜ณ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ฅ๐˜ฆ๐˜ต๐˜ข๐˜ช๐˜ญ๐˜ด ๐˜ท๐˜ข๐˜ฏ ๐˜ฅ๐˜ฆ ๐˜ง๐˜ถ๐˜ฏ๐˜ค๐˜ต๐˜ช๐˜ฆ: Taken en verantwoordelijkheden Dit is de ideale baan voor als je van lekker brood houdt! Werken bij een ambachtelijke bakker, […]

Schwarzkorn brood

Wat is een Schwarzkorn brood?

Er zijn zoveel verschillende soorten broden, dat het lastig is om alle broden te onderscheiden! Waarom zou je bijvoorbeeld een Schwarzkorn kiezen, als je ook voor een simpel volkoren brood kunt gaan? Wat is het verschil tussen die broden? In deze blog zullen we je wat meer informatie geven over de Schwarzkorn! Heb je na […]

Wat is het verschil tussen verschilende broden? En welke is nu het gezondste?

Volkoren, meergranen, zuurdesem, tuinbrood, wit, rogge-, gluten vrij brood… Er zijn zoveel keuzes in brood, hoe moeten we nu weten welke het beste is? Brood is altijd al populair geweest in Nederlandse huishoudens. Het is een goede bron van koolhydraten, heeft een laag vetpercentage en volkoren varianten zijn ook nog een goede bron van proteรฏnes, […]

de Kerststol

Lekker Nederlands: de Kerststol!

De Kerststol is een typisch Nederlands brood, vooral populair tijdens de Kerst. Deze traditionele maaltijd is vergelijkbaar meet een fruitcake of stollen die in andere landen worden gegeten. Vergelijkbaar met deze baksels wordt droog fruit in brandy (of rum) toegevoegd aan het deeg, waardoor het brood vochtig blijft. Soortgelijke broden worden door heel Europa ook […]

leuke feitjes over brood

De leukste weetjes van brood op een rijtje!

Wie houdt er nou niet van brood? Iedereen toch wel?! Als ontbijt, lunch of misschien zelfs in de avond. Ook tijdens de feestdagen is brood vaak belangrijk, denk aan een Paasbrood of Kerstbrood. Brood wordt wereldwijd gegeten en is รฉรฉn van de populairste voedingsproducten. Maar wat weet je eigenlijk allemaal over brood. Hieronder hebben wij […]

granola

Huisgemaakte granola bij Bakker Bertram!

Granola is de perfecte snack om even snel op te eten en daarnaast ook het perfecte ontbijt in combinatie met fruit en yoghurt. Granola bestaat uit onder andere havermout, nootjes en honing. Deze mix wordt gebakken en zo ontstaat een losse consistentie vergelijkbaar met cornflakes. Interessante feitjes Ben jij ook zo gek op granola? Wij […]

brood

De geschiedenis van brood!

Brood, en al zijn velen vormen, is ‘s werelds meest geconsumeerde voedsel. Het is een belangrijke bron van koolhydraten en is daarnaast ook nog eens compact. Brood is daarom ook al duizenden jaren een belangrijk deel van ons dieet. Recente onderzoeken suggereren dat de mens al 30.000 jaar geleden brood bakten! In de prehistorie werd […]

Quiche

Waarom wij van quiches houden!

Wanneer het goed bereid is, is een quiche een overheerlijke hartige snack. Een quiche is eigenlijk een gebakken taart met een hartige vulling. Een quiche kan gevuld worden met van alles! Van spinazie tot zalm, maar het kan ook gevuld worden met andere groenten. Je kunt het zo gek maken als je zelf wilt! En […]

Oatbran

De voordelen van Oatbran op een rijtje!

Zoals velen van jullie waarschijnlijk al weten, werken we bij Bakker Bertram nog steeds met familierecepten. Eรฉn van onze geliefde familierecepten is die van de Oatbran. Het recept van de Oatbran is bedacht door Opa Bertram. Het brood is een volkorenbrood die bestaat uit vijf verschillende granen. Het brood wordt ook wel eens ‘oud bruin’ […]

Bakker bertram vs voedselverspilling

Wij gaan de strijd aan met voedselverspilling!

Het gebeurt iedereen wel een keertje: we gooien eten weg. Of het nu is omdat we het overhouden en niet meer van plan zijn om het later te eten, of omdat het over datum is… Dagelijks wordt er in heel Nederland veel voedsel verspild. Volgens onderzoek staat zuivel hierbij op de eerste plek, van meest […]

Chocolade

Chocolade, slecht voor je? Nee toch!

Als je gezond wilt eten, is chocolade echt een taboe. Er wordt namelijk vaak gezegd dat chocolade slecht voor je is, een echte dikmaker. Maar is chocolade nou echt zo slecht? Of zitten er ook goede kanten aan chocolade. In deze blog wil ik graag bewijzen dat chocolade ook voordelen biedt voor de gezondheid! Want […]

Welk brood past het beste bij jou?

Welk brood past het beste bij jou?

Houdt niet iedereen van brood? Ik kan me bijna niemand voorstellen, die niet van brood houdt! Ben jij op een koolhydraatarm dieet, dan heb je vast wel eens gedroomd over een lekker sneetje brood.. Heb jij je wel eens afgevraagd welk brood het beste bij jouw persoonlijkheid past? Vast niet! Maar daar kom je vandaag […]

Beaude desem

Nieuw bij Bakker Bertram: Beaudรฉ broden

Wij hebben een nieuwe aanwinst in ons assortiment: Beaudรฉ desem. Deze desem wordt gemaakt door onze eigen bakkerij. Ziet het er niet heerlijk uit? Maar wat is er eigenlijk zo speciaal aan Beaudรฉ desem? Dat lees je in onze blog. Alles wat je moet weten over dit nieuwe brood in ons assortiment lees je hier! […]

Allison brood

Alles wat je moet weten over Allinson brood!

Heb jij er wel eens van gehoord… Allison brood? Het brood is vernoemd naar Dr. Allinson, die het brood heeft ontwikkeld aan het einde van de 19e eeuw. Maar waarom is het brood zo speciaal dan? In deze blog zullen we al jouw vragen beantwoorden! We hebben het onder andere over Thomas Allinson, Allinson brood […]

CROISSAINT

De geschiedenis van de croissant

Wie kent het niet: het croissantje! Met kaas, hagelslag, jam of misschien alleen wat roomboter. Dit broodje/gebakje wordt met de hand gemaakt met pure boter en het is natuurlijk een feestje voor de ogen. Als je aan een croissant denkt, wat is dan het eerste wat in je op komt? Waarschijnlijk denk je aan een […]

Pindakaaswinkel

De lekkerste Pindakaas van Nederland!

Wist je dat je bij Bakker Bertram ook Pindakaas kunt halen? En niet zomaar pindakaas, maar pindakaas van de Pindakaaswinkel!ย  Deze overheerlijke pindakaas is zelf verkrijgbaar in verschillende maten en verschillende smaken. Heb jij het wel eens geproefd? Niet?! Kom dan langs om onze lekkere pindakaas te proberen. Super lekker voor bij het ontbijt of […]

Tuinbrood

Ons gezondste brood: Tuinbrood

Bakker Bertram bestaat al ruim 120 jaar en al deze tijd bakt het familiebedrijf al de heerlijkste broden voor zijn klanten. Maar het bedrijf is uitgegroeid en heeft nu meerdere winkels in Amsterdam. De bakker werkt nog steeds met familierecepten, maar blijft ook vernieuwen. Bakker Bertram heeft namelijk een baanbrekend brood ontwikkeld. In 2013 bracht […]

BLOG! Fabels en feiten over koolhydraten

Koolhydraten hebben vaak een slechte naam. Wanneer je wilt afvallen moet je absoluut geen koolhydraten, dus geen brood eten. Maar wat doen koolhydraten precies? Uit onderzoek blijkt dat er drie groepen macronutriรซnten bestaan, namelijk: koolhydraten, vetten en eiwitten. Macronutriรซnten is voedingsstroffen die het lichaam in grote mate nodig heeft. Koolhydraten zijn namelijk erg belangrijk voor […]

bakker bertram

Success Stories Eagle Eye Networks

Bakker Bertram is a family business that has been around sinds 1890. Even today, they still sell many products that are made using old family recipes, whilst also providing renewal. Their newest branch located on the Eerste Constantijn Huygenstraat in Amsterdam, has been open since the 9th of June, this year. To prevent break-ins, Daniรซlle […]